VdLC
Aanbestedingsopleidingen voor
aanbestedende diensten en inschrijvers

KLANTEN

CONTACT

HOME

JURISPRUDENTIE

CURSUSDATA

BOEK

INCOMPANYTRAINING

Maarten Rooderkerk adviseerde de afgelopen jaren vele bedrijven en aanbestedende diensten op het gebied van overheidsaanbestedingen. Hij werkte o.a. mee aan de gezaghebbende losbladige uitgave 'Europese overheidsopdrachten in de praktijk'. Hij was spreker bij zowel Nederlandse als internationale seminars over Europees aanbesteden. Zijn bureau EurAssist is verantwoordelijk voor de gemeente helpdesk voor aanbestedingsvragen. Hij is niet alleen aktief in Nederland maar adviseert ook een groot aantal andere Europese landen over hun inkoop- en aanbestedingsbeleid. Al tien jaar lang geeft hij deze unieke basiscursus over (Europees) aanbesteden. Cursisten roemen zijn vakkennis. Of zoals een cursist ooit zei: "Meneer Rooderkerk, zijn er ook vragen waar u geen antwoord op weet?"

Nadat zij bijna tien jaar als advocaat werkzaam is geweest bij een groot en gerenommeerd advocatenkantoor, start mr. Suzanne Brackmann in 2004 haar eigen kantoor Brackmann aanbestedingsspecialist. Hiermee richt zij zich volledig op haar specialisme: aanbestedingsrecht. Van advies tot het voeren van juridische geschillen voor zowel de uitvoering van werken als de levering van diensten en producten. Diverse sectoren zijn voor haar bekend terrein: van bouwnijverheid en gezondheidszorg tot afvalverwerking en architectuur. Maar ook bij leveranciers van communicatieapparatuur en kantoorinrichting is zij thuis. Suzanne Brackmann mag zowel de overheid als het bedrijfsleven tot haar klanten rekenen. De grote kracht van Suzanne Brackmann is dat zij ingewikkelde zaken in helder

Theo van der Linden is directeur van VdLC. Met zijn aanstekelijke presentatie en vele praktijkvoorbeelden weet hij de lesstof altijd duidelijk en eenvoudig uit te leggen. Hij publiceerde de afgelopen jaren in GWW-totaal, de Tender nieuwsbrief en hij heeft een veelbesproken column op aanbestedingscafe.nl. De afgelopen jaren gaf hij meer dan 1000 altijd zeer gewaardeerde incompany-trainingen bij zowel overheid als bedrijfsleven. Daarmee is hij een van de meest gevraagde zoniet de meest gevraagde cursusleider op het gebied van aanbesteden. Het leukste compliment dat hij ooit kreeg was: "ik dacht dat aanbesteden saai was, maar u vertelt het als een spannend jongensboek".
Op zijn vijftigste heeft hij besloten om nooit meer een stropdas te dragen.

Terug

Mr. drs. Tim H.G. Robbe is in 2002 afgestudeerd in Europees recht aan de Universiteit van Tilburg. Hij is de bedenker van het bestuurlijk aanbesteden en heeft als adviseur honderden gemeenten begeleid met het aanbesteden van aanbestedingen in het sociaal domein.
Tim Robbe heeft zich op 1 september 2017 aangesloten als partner bij Dekens Tophoff Advocaten. Hij is gespecialiseerd op het gebied van aanbestedingsrecht en het sociaal domein.

Pim Herber is als bouwrechtjurist al vele jaren actief. Hij heeft gewerkt als bedrijfsjurist bij een aannemer, bij een werkgeversorganisatie van aannemers en is ook een aantal jaren als advocaat actief geweest op het gebied van bouwrecht.
12 jaar geleden is hij voor zichzelf begonnen. Hij geeft zowel aan opdrachtgevers als aan aannemers cursussen over de UAV 2012 en UAV GC 2005. Daarnaast publiceert hij met regelmaat in het Tijdschrift voor Bouwrecht - met name over de UAV GC - en annoteert hij uitspraken over meer en minderwerk.
Het volgen van een cursus bij Pim is nooit saai. De reden daarvan is dat hij de theorie van het bouwrecht altijd uitlegt aan de hand van praktijkgevallen die de cursisten aanreiken of die hij zelf heeft meegemaakt. Dus geen monoloog waarin hij de theorie uitlegt, maar eerst praktijkgevallen bespreken waarna hij in de regelgeving laat zien hoe de juridische oplossing van het praktijkgeval eruit ziet. Actieve deelname van de cursisten stelt hij dan ook zeer op prijs.CURSUSLEIDERS