VdLC
Aanbestedingsopleidingen voor
aanbestedende diensten en inschrijvers

KLANTEN

CONTACT

HOME

JURISPRUDENTIE

CURSUSDATA

BOEK

INCOMPANYTRAINING

JURISPRUDENTIEMARATHON SOCIAAL DOMEIN
16 oktober 2018

De afgelopen jaren zijn er tientallen rechtszaken geweest over aanbestedingen in het sociaal domein. De uitkomsten van die zaken zijn van groot belang voor de dagelijkse praktijk.
Daarom hebben de bekende aanbestedingsdeskundige Theo van der Linden en advocaat mr. Tim H.G. Robbe de handen ineen geslagen en hebben ze een cursusdag samengesteld waarin de belangrijkste rechtszaken in helder Nederlands uiteengezet worden.
Bent u werkzaam in het sociaal domein, als leverancier of als opdrachtgever, dan is dit een onmisbare dag voor u.

Deze cursus vindt plaats op 16 oktober 2018 in conferentiecentrum Drakenburg in Baarn. Deelname kost € 495,- ex btw. Alle deelnemers ontvangen een uitgebreide cursusmap met alle behandelde rechtszaken. Na afloop is er een borrel.

We behandelen in ieder geval de volgende zaken:

·

Bij een aanbesteding van Jeugdhulp Rijnmond is onduidelijkheid over het inzetten van onderaannemers. Wat mag er nu wel en wat mag er niet?

·

De gemeente Tilburg hanteert voor een aanbesteding hoogspecialistische jeugdhulp tarieven die berekend zijn op basis van de handreiking VNG. Wat vindt de rechter daarvan?

·

De regio Alkmaar wil op basis van een openhousemodel ambulante jeugdhulp inkopen. Maar zijn de tarieven redelijk?

·

Hoeveel verantwoordelijkheid mag er bij de opdrachtnemer gelegd worden? Moet bij een aanbesteding van Jeugdhulp Rijnmond het productieplafond opgehoogd worden tot € 54.580,-?

·

De gemeente Rotterdam wil het aantal jeugdhulpverleners beperken van 80 naar maximaal 13. Mag dat van de rechter, of vindt hij dat in strijd met artikel 1.5 van de A'wet, dat zegt dat opdrachten niet onnodig mogen worden samengevoegd vanwege de kansen van het MKB?

·

De gemeente Wageningen besteedt de opdracht van contractering van 1 tot maximaal 4 samenwerkingsverbanden als één geheel aan, in plaats van in percelen naar het soort zorg dat diverse zorgaanbieders kunnen leveren. Is dat in strijd met de A'wet?

·

Sociaal Domein Fryslân stuurt bij een aanbesteding voor specialistische jeugdhulp en beschermd wonen een brief aan de zorgboerderijen waarin ze stellen dat de informatie van hoofdaannemer BEZINN incompleet en onjuist is. Mag dat zomaar?Klik hier voor de cursusdata
Aanvang 10.00 uur
Einde ca. 16.30 uur
Cursusleiders: mr. drs. Tim H.G. Robbe en Theo van der Linden
Plaats Conferentiecentrum Drakenburg in Baarn
Prijs € 495,- (excl BTW, incl lunch en uitgebreide cursusmap)
Aanmelden : vdlc@bart.nl

Terug